2012. január 16., hétfő

Ha kajáldát nyithatnék...

...Akkor egy olyan hely lenne, ahol a legizgibb, legjobb, legfrissebb kenyereket sütném izzó vaslapon. Lennének nagy műanyag ládáim, amiben a tészta kel, érik, savanyodik, egyre izgalmasabb ízt gerjesztve és alapot adva a másnap következő adaghoz. Lenne fehér és teljeskiőrlésű is, és a vendég megmondhatná, mit kér bele, pl olajbogyót, vagy aszaltparadicsomot, köményt, diót, sült hagymát. Vagy ugyanígy sütnék pacsnit is, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, csokival, és a friss lepénykenyereket a vendég orra előtt sütném ki pár perc alatt, amíg ő eldönti, hogy milyen fair-trade kávét vagy kakaót vagy teát kér, mindenféle érdekes ízvariációkban, és mindezzel foglalkoznék és tudnám, hogy illik és hogy kell készíteni. Lenne sok-sok féle forró csoki, helyben főzve, és lennének sűrű, finom levesek is a friss kenyerek mellé.
Sőt, ha kisült a kenyér és valaki csak szendvicset szeretne, a legszebb idényzöldségekből, házi sajtból és boldogcsirkéből készítenék neki extrafinom harapnivalót.
Játszotok velem? Ti milyen éttermet nyitnátok?

3 megjegyzés:

  1. Remek ötlet. Még fontolgatom a válasz megfogalmazását, a téma nem ért meglepetésszerűen, hisz ezzel szoktam magam játszadozni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...