2013. július 17., szerda

Lisztmentes piskóta

Erről a sütiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nemcsak szaftos, olcsó, egészséges, liszt- és tejmentes, de extragyorsan megvan és mosogatnivaló is alig van utána. Komolyan. Nagyon durva! A bab ne zavarjon senkit! Kitalálhatatlan hozzávaló!




Turmixgépben pürésítsünk össze:

- 1 konzerv jól lemosott babot (fehéret fehér piskótához, kakaóshoz inkább vöröset)
- 5 ek cukrot (vagy ugyanennyi xukrot, vagy 15szem pötyit) (+++!)
- 4 tojást
- vaníliakivonatot/ 2 ek. kakaót
- fél tasak sütőport
- 3 ek. őrölt lenmagot vagy kókuszreszeléket
- 1 jó nagy ek. vajat vagy kókuszzsírt vagy olajat

és sütőpapíros formában süssük közepesen erős lángon kb. 30 percet.  Tűpróbával ellenőrizhető.

Nagyon-nagyon-nagyon jó tészta!!!

ui. független kóstolók véleménye alapján a kókuszos-vaníliás-fehérbabos textúrája a kókuszreszelék miatt sokkal "rágnivalóbb", nem olyan habos, mint a kakaós. Emellett nem lett elég édes egyik sem, tehát ajánlatos még cukrozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...