2013. március 11., hétfő

Tökmag- szezám- és lenpogácsa

NAGYON szeretem a pogácsát. Krumplisat, tejfölöset, fokhagymás-diósat, jó borsos tepertőset, a lemezekre szedhető sajtosat, a felfújtan roppanós hájasat, a száraz-zsíros köménymagosat amit Tomi mamája készít... és most ezt, ezt a takarmánypogácsa kinézetű, de annál finomabb, zöld, diós-kesernyés szezámos-fokagymás pogácsát, ami abszolút keto-diétabarát! Totálisan meglepődtem hogy ilyen finom, tényleg jobb lett, mint amilyenre számítottam!

FOKHAGYMÁS MAGLISZT-POGÁCSA


- 250 gr őrölt szezámmag (natura cég tahini nevű szezámpelyhéből egy csomag)
- kb. 100 gr len-tökmagliszt (paleo-mix termék)
- 3 tojás
- 1-2 ek. zsír (elhagyható, nélküle is összeáll)
- 1 ek. fokagymakrém
- 1 tk. bors
- só

A magliszteket a puha zsírral, tojásokkal és fűszerekkel ruganyos, nem túl ragadós tésztává gyúrtam, majd egycentisre nyújtottam és felkockáztam. Középmeleg sütőben 20 percet sültek.

Pont 60 db 2,5x2,5 cm-es pogácsám lett. Nekem szörnyen ízlik! Jó fokhagymás, a szezám kissé kesernyés íze a tökmagéval nagyon jó barátságban van, alul ropogós, belül puhácska kis sós falatok lettek. Tényleg megéri kipróbálni!!

1 db: 39 kcal, 1,5 gr CH ebből 0,7 gr rost, 2 gr fehérje, 3 gr zsír
köszönet az alapreceptért: paleovital.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...