2012. október 20., szombat

Gyümölcsös guba? Kenyérpuding? Máglyarakás? valami olyasmi.

Tényleg nem tudom igazán, minek lehetne nevezni ezt a cuccot, de tulajdonképpen nagyon klassz desszert lett belőle. Ez is afféle kolisnak mondható kaja, mert maradékokból operál- de ezt már néha le se merem írni, mert annyira elszomorít, hogy mit jelent sokaknak a "kolis kaja" jelzős szerkezet.

Soha többé nem akarok látni sültkrumplis- ketchupos- sajtos- sültkolbászos- főtt tésztás rántottát.


KENYÉRPUDING ŐSZI GYÜMÖLCSÖKKEL

- fél kg. szikkadt kenyér
- 3 alma, 3 körte
- 7 dl. tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 5 ek. cukor
- egy marék mazsola
- aki szereti a tetején a tojáshabot, annak még 3 db tojás és 2 ek. cukor

A kenyeret felkockáztam, és a megmelegített, cukros tejjel meglocsoltam és hagytam állni. Aki tojáshabot csinál rá, az a maradék sárgákat ebbe a langyos tejbe nyugodtan belekeverheti, ettől igazán krémes, pudingos állagú lesz a lágy belseje, de ez nem fog nagyon hiányozni, ha nincs rajta tojáshab. Csak ezért nem érdemes tojást törni...
Az almát-körtét megpucoltam és felkockáztam, és összeforgattam a tejes kenyérrel meg mazsolával. Kivajazott tűzálló tálba tettem ezt a keveréket, és egy órát sütöttem közepesnél kicsit erősebb lángon.
Ha teszünk rá tojáshabot, akkor a fehérjéket kezdjük el verni, majd félkemény állapotban mehet bele 1-2 ek. cukor, majd keményre verjük, és a sütés utolsó negyed órájára rákenjük a habot. de én nemigen szeretem, egyrészt, meg nem is akartam volna vele szöszmötölni.
Így is nagyon finom volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...