2012. október 2., kedd

Bentó, sokadik, Mandynek:)

Elég gáz bentó ez, legalábbis a fotó tényleg nagyon szar, de ha az ember napfényt itthonról sose lát, csak az egyetemen, akkor bizony sötétben kell fotózni... amikor a gép nem fókuszál, amikor a vaku kiveri még a medvesajtos mackó szemét is, amikor hetvenheten kérdezik, hogy mit is csinálsz éppen... háromheti alvás-edzés-egyetem-munka-tanulás-edzés-főzés-alvás után a világ már összefolyik, automatizált mozdulatokkal sütöm a napi csirkeadagot, rakom össze a salátát, fotózással szöszölni...? ááh...
Készültek ez idő alatt jobb bentók is, természetesen... na de hát... végülis az egész úgy praktikus, ha gyors és tápláló. Ha szobahidegen is épp olyan jó, mint melegen. Ha változatos, ha az van benne, amit szeretünk, ha jóízűen kapjuk be a gesztenyefa alatt, és minden félpercben nevetgélünk magunkban, hogy haha, nem ránk esett a gesztenye, a világ mégis szép.
Ha a mókuskerékből kiléphetünk egy tíz percre ebédelni, és nem futtában kapjuk be a leghidrogénezettebb, mirelitből "frissensült" péksüteményt, aminek a morzsája ha a kabátra esik, a zsírpaca sose jön ki onnan.

Úgyhogy, talán tökmindegy, hány perc alatt készül el és milyen snassz, amit az ember összehajigál magának:)
és ezzel most úgy érzem, megnyugtattam magam és felsoroltam minden mentséget:D de légyen buzdításául mindenkinek, hogy nem kell emiatt külön főzni, egészségesen lehet enni a sietségben is. csak előre kell gondolni egy lépéssel, hogy egy főzés alkalmával mindenből csináljunk kicsit többet, és tegyük félre a félkész-félalapanyagokat (főtt zöldségek, sült hús, porciózott kaják, főtt rizs...) későbbi újravariálásra.

- 80 gr. kentucky fűszeres csirkemellkocka
- 3 rózsa párolt brokkoli (kisebbek, mint amekkorának tűnnek...)
- fél paradicsom
- egy szelet sült tök
- joghurtos medvesajt
- fehérjés süti
- mustár (kis pekecben ami nem látszik, mert ami képen rajta volt, az homályos. természetesen)

össz:      247 kcal    11 ch   7gr zsír    34 gr fehérje    5 gr rost   4 gr aktív ch

viszont, ha mondjuk nem edzenék és emiatt nem diétáznék, akkor jázminrizzsel töltöttem volna meg az alsó pekecet, csípős-mogyorós furikakéval szórtam volna meg, tettem volna pár almaszeletet is, meg mandulát... meg talán egy-két kocka csokit is! :)

jó bentók és receptek: www.justbento.com
a kedvenc helyem!
ja, és további összedobált bentók vannak a "bentó" címke alatt...:)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...