2012. szeptember 7., péntek

Indiai lencsefőzelék

Ha valaki olcsó, egészséges, gyors és fehérjedús kaját keres, ne kutasson tovább, zsigerből válasz: lencse. Tökegyszerű kaja, extrafinom, lélekmelengető.

Bár eléggé értetlenül néztek a népek a piros izékre, mikor mondtam, hogy lencse. Aztán mesélhettem a Jákob és Ézsaut.

INDIAI LENCSE


- 1 bögre vöröslencse
- 3 bögre víz
- 2 ek. sűrített paradicsom (vagy két nagy pari, megpucolva, kimagozva, átnyomva pürének: én spóroltam a fáradsággal)
- egy kicsi hagyma, reszelve
- 3 ger. fokhagyma, reszelve
- 1 tk. firssen reszelt gyömbér
- 1 tk. só
- 1/2 tk. erős pista

- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 tk. mustármag, római kömény, paprika, kurkuma

A lencsét átmostam, és a fenti összetevőkkel feltettem főni. Kb. fél óra alatt puhára is főtt, akkor egy másik pici lábosban felmelegítettem az olajat, és a fűszerkeveréket buborékozásig hevítettem benne, folyamatosan kevergetve. A fűszerolajat a lencséhez kevertem, és addig kevergettem a lencsét is, míg kicsit összetört és főzelékállagú lett.

Joghurttal és barna kenyérrel ettük, nagyon-nagyon finom és egyszerű!

Eredeti recept innen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...