2012. szeptember 7., péntek

Amit a legjobban vártam

Napok óta lesem, ahogy kis zöld fütyikéket kezdett növeszteni az egyik szobai paprikatövem. Már 6-7 kis termésem is van és még sok-sok virág! Szóval úgy gondoltam ideje bemutatni ezt a kis paprikát, a shishitot, mert elég ismeretlen idehaza.a shishito, egész pontosan shishi togarashi, neve "oroszlánfejpaprikát" jelent, mert a gyűrött, zöld paprika vége nem csúcsos, hanem befelé fordul, mint három kis összeérő púp, ami az oroszlánok (vagy minden egyéb macska) pofájára emlékeztet. Sajnos nem találtam kifejezetten a csúcsukról képet, az enyémek meg még nem olyan nagyok, hogy igazán látsszon, de majd mutatom:)

Általában zöld, de előfordul 1-2 piros termés is, és ha túlérik is bepirosul kicsit, de zölden eszik. Vékony húsú, kicsit csípős, grillezve eszik, és állandó hozzávalója a csirkenyársaknak. Grillezve, kis olajjal, ecettel európai stílusú előételként is adják több helyen.

kíváncsi leszek, mennyi terem, nagyon izgulok már! :)

2 megjegyzés:

 1. Úristen! Ez nem lehet igaz!!!!!! Én is akarok!!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ugye?:D
   nem vó't drága a mag, 300 ft / 5 db:P lagalább hajt. aztán meglátjuk mi lesz belőle... de ha heirloom, adok magot szívesen:)
   már pirosodik némelyik, sok fog teremni remélem, virág sok van:)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...