2012. május 28., hétfő

Bounty torta, ami nem a tejszínhabos

Sajna fényképezni azt nem tudok, még mindig, este meg külön nehéz, no de nézzük el ezt az esztétikai hiányosságot a torta érdekében.
Ami baromijó.
Életemben másodszorra csináltam tortát, mert régen nagyon nem szerettem. A cukrászdaiakat sem szeretem. Főleg azokat nem. De a háziakat se túlzottan. (kivéve ha anya hajlandó csinálni, mert ő tudja mit nem szeretek és tudja jóra készíteni:D) Hűtőíz, margarinos tömény cuppogós krém, a boltinak az a habgumi-állagú exrtapihepuha piskótája hatszor annyi cukorral mint kéne, csicsák, műmarcipán... Még a drága és jó is minimum atomédes.
na szóval emiatt nem szeretem a tortát. viszont egyfajta krém van, amit igen. Könnyű, ízes, nem-margaringöbös, kristálycukorrocogós. A "gyerekek kedvence" nevű krém. Ami már trillió helyen megjelent újságban, mégsincs fenn a neten sehol (egy helyet kivéve, de itt is margarinnal, pedig az eredetiben úgy emlékszem nem az van). Úgyhogy most felteszem, ahogy illik.
ja, és a "nem tejszínhabos bounty torta" meg arra vonatkozik, hogy bár találtam a neten jópár helyen bounty tortát, ez egy-két kivétellel ugyanaz, ami tejszínhabbal és főzött csokiöntettel készül- na ne, tejszínhabtól is lever a víz. Bocsi. tejes, tömény és édes dolgok... távozzanak. (már kiskoromban is látszott h idióta vagyok, mert azt nem szeretem amit az emberek 98%-a igen... lsd. palacsinta. torta. tejszínhab. császármorzsa...)
NA mindegy. jöjjön a torta:)

Ja, amit én tojásmentes kevert tésztából csináltam, mert a tojás drága és a böjt óta nem is esik jól, semmilyen formában, még sütiben sem:S de ettől még nyugodtan lehet hattojásos piskótából csinálni.

BOUNTY TORTA (tojásmentes!)
- 25 ek. liszt
- 12 ek. cukor
- 10 ek. olaj
- 1,5-2 nagy pohár joghurt
- 4 ek. lenmagliszt+ 8 ek forró víz
- 2 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 5 ek. kakaópor

- 2 tubus sűrített tej
- 20 deka kókuszreszelék

(a krémből ez az egész adag, én csak felet csináltam erre a tortára, a tetejére meg oldalára)
- 15 deka vaj
- egy kis pohár tejföl (150 grammos, 20%-os!)
- jó sok kakaópor (a recept 8 dekát ír, én szemre szoktam tenni, jó sötét legyen)
- a receptbeli 15 deka porcukrot is csökkenteni szoktam, az max 10 deka lehet nálam...
- 1 ek vaníliás cukor (nem vanilincukor...brrr)
- pindurka só

a lisztet a cukorral, kakaóval, sóval és sütőporral összekevertem, majd a joghurttal, olajjal, lenmaggal egyszerű, laza kevert tésztát csináltam belőle, amit olajozott tortaformában közepes lángon sütöttem kb egy órát- nagyon nagy süti, kell neki ennyi! persze tűpróbáztam közben.

a kókuszreszeléket a sűrített tejjel masszává gyúrtam (a szemfüleseknek feltűnhet hogy ez a bounty bonbon tölteléke is), a krémhez a vajat a cukorral habosra vertem, majd hozzáadtam a tejfölt és a kakaót, majd kihűtöttem, mert elég híg- később a vajtól viszont szép peckes lesz:)

A tortalapot kihűtöttem, elfeleztem, közepébe masszíroztam a kókuszmasszát, és bevontam a csokis krémmel. meg megszórtam egy kis extra kókusszal.
Bevallom szépnek nem lett szép:S
De Tomi nagyon örült neki, és tényleg finom volt, nem túl édes, és hogy a kókuszkrém nem is krém volt, hanem massza, külön sokkal könnyebbnek tűnt az egész, mint valami habos-babos sütinél.

Na szóval, boldog szülinapot, Tomi! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...