2012. május 29., kedd

Alnatura levespor

Ma felfedezést tettem a dm-ben, miszerint már nemcsak leveskockáik meg zacskósleveseik vannak, hanem levespor és -sűrítmény is. Vettem is egyet, és hát nos na, tetszik!
800 ft volt majdnem pontosan, szóval kicsit nagyobb eresztés mint a 300ftos leveskocka, de ebből a csomagolás szerint 12,5 liter leves állítható elő, szemben a 6 kocka 3 literjével, szóval aránylag jobban megéri.

Ami bosszantó és zavaró, az az, hogy a magyar címke következetesen húslevesnek emlegeti a termékből előállítható levest, sőt, mintha maga a leves lenne a termék, még önellentmondásként, egy mondaton belül is, pl: "az alnatura húsleves erősen zöldséges ízű, kizárólag zöldség alapú" na most ez így mi. Ezért egy másodikas gyereket meghúznak fogalmazás órán. Fura továbbá, hogy mindig ételízesítőnek emlegeti a cuccot, holott nem vegeta-szinten van a dolog, gykorlatilag inkább egy leveskocka, ami nincs zsírral összetapasztva. Ez is elég érdekes.

Viszont, ami a jó oldala, ami a nagyon jó oldala, hogy tényleg zsírmentes, bio, kiadós, nem tartalmaz semmi mesterséges szuttyot, és hogy jobban oldódik, mint egy leveskocka: és nekem pedig ez az ami igazán tetszik! Afféle álinstant levesekhez, amikhez az ember csak forral egy vizet, és utána a bögréből kortyolgatja, csak mert enne valami meleget és sósat, tökéletes!
ezekhez a vészleves-receptekhez még jobb is mint tökéletes! :)

szóval úgy megörültem ennek a levespornak, amihez hasonlót egyébként már keresek jó ideje (amerikában bouillon powderként tolják ugyanezt, ami szintén nem csak ételízesítő, hanem levespor!), hogy gondoltam írok róla, pláne az "egészséges instantleves" bejegyzések óta:)

4 megjegyzés:

 1. Szia, nagyon szeretlek olvasni, de amióta új a design, nem tudlak, mert nem látom a betüidet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szia! sajnálom! pedig a betűszínt nem állítottam át- vagy túl világos az összhatásban? vagy nem jól jeleníti meg a böngésződ?állítok rajta ha nálam van a gond:)
   örülök, hogy olvasol! :)

   Törlés
 2. Szia!
  Én is ezt tapasztalom mint "sajtosbrokkoli".
  Szerintem a betűszínt kellene sötétre állitani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hm, kellemetlen, nálam semmi gondot nem okoz, de mindjárt spekulírozok rajta, köszi h szóltatok

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...