2012. április 15., vasárnap

English bar eggs: kocsmatojás

Húsvéti maradék, húsvéti maradék.
Remélem később örülni fogunk neki!

Egy csomó filmben láthatott már mindenki fura, üvegből kajált keménytojást, a Farkasokkal Táncolóban Dunbar hadnagy ellátmányaként, a Simpson családban Moe kricsmijének alapvető élelmiszereként, a Roger nyúl a pácban Eduardo akar belefulladni... na hát ez az, a sör mellé való nasi, a tojás élettartamának meghosszabbítására szolgáló "savanyúság"... még nem tudom, milyen. De inkább, mint hogy megbuggyanjon az összes...

KOCSMATOJÁS

1 7 decis üvegre:

- 9 főtt tojás
- 2,5 dl almaecet
- 10 szem bors
- 1 tk. egész szegfűszeg
- 1 tk. egész fahéj
- pár szegfűbors

A megpucolt tojásokat nagyon tiszta üvegbe tuszkoltam, majd az ecetet a fűszerekkel pár percig forraltam. Hagytan kihűlni, majd a tojásokra öntöttem- állítólag a hűtőben remekül eláll, és pár nap múlva fogyasztható. Kíváncsi leszek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...