2012. március 7., szerda

sült mókus

ki az a hét sicko, aki "sült mókus" keresőszóval jutott el hozzám? megnyeri a leghülyébb keresőszó-pályázatot, persze a "halydina köles kása" és a "kollégista krumpli" után :D

5 megjegyzés:

 1. "Sült mókus", "kollégista krumpli"... Tényleg hülyén hangzik :-) Én is szoktam kereséskor jellemző szavakat kiválasztani, amik egy mondaton belül nagy valószínűséggel csak a keresett oldalon fordulnak elő, de egymás mellett rém ostobán hangzanak. Ámbár... Nézz csak bele Dobos C. József "Magyar-franczia szakácskönyv..."-ének tartalomjegyzékébe!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. fhúha, sejtem mit fogok találni:D
   egyébként erre a keresőtechnikára én is gondoltam, de akkor már csak specifikusabban keres az ember annál, hogy "krumpli"... mindenesetre a halydina kiverte nálam a biztosítékot... hogy lehet hogy valaki ismeri a szót, hogy hajdina, ami manapság már elég nagy szám, de ilyen oltáribrutál hibát ejt a leírásában...? pláne, hogy a gugli ezeket javítja, de gondolom a köles volt ide az igazi találat és mégis az eredeti keresőszót naplózta...szóval nem értem, de ezek fantasztikusak így egy héten belül:D

   Törlés
 2. ezen percekig nevettem :-)
  sült mókus :-)

  VálaszTörlés
 3. Meglehet, az ly ki fog múlni nemsokára, a liberálisabb nyelvészek szerint. Mint ahogy az elváló igekötők is egyre kevésbé válnak el, mondjuk: "meg nem oldható" helyett: "nem megoldható". Bocs, ez már off, persze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mint az anyanyelvápolók szövetségének ifjúsági tagozatának vezetőségi tagja, ezeket nagyon rosszul veszem:D persze valamennyire liberálisnak kell lenni, hiszen a nyelv az egy dinamikus és élő valami, de pl az -e, az igekötők vagy a túlzott ikesigehasználat (és rossz használat!) (gondolok ilyen budapesti élőnyelvi förmedvényekre hogy telefonálik) néha már rettenetesek. na, ezekre ugrok. van egy határ:D a j-ly különösen ilyen, ha már ezt sem kell majd megtanulni nyelvtanból-nyelvhelyességből, akkor mit kell majd? tökmindegy lesz hogy helyiség vagy helység, vagy százéves háború vagy száz éves ember? és semmiképpen nem off, fontos kérdésre tapintottál...csak éppen kellemetlen kérdés:) sajnos sok dologban konzervatív vagyok, és a helyesírás és általános képzettség, az pont ilyen. :)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...