2012. március 13., kedd

gyorsrecept-kolitippek:)

"instant" levesek kolimódra, adalékanyagok és egyéb undiságok nélkül. Persze saját szakállára akárki akármiből csinálhatja...
Avagy, mit együnk este hat után, vagy ha nincs semmink csak a kisszekrény tartalma, meg amúgy se kívánunk semmi komolyabbat...

ja, és lehet elszálltnak tűnik a "szárított hagyma" meg "vegamix" meg "balzsamecet" de azt kell mondjam, 150 ftért vettem 50-50 gramm hagymát és vegamixet is bioboltban, és 2 dl balzsamecet is 220 ft... és nagyon sokáig elég. A DM-es alnatura leveskockák pedig egyáltalán nem drágák, a minőséghez mérve... elég sok liter leves kijön egy bevásárlásnyi cuccból.

"zöldségleves"
- 1 alnatura bio zöldségleveskocka
- 1 ek. natúr vegamix
- (sörélesztőpehely ahogy tetszik)

"húsleves"
- 1 alnatura bio húsleveskocka
- 1 ek vegamix
- sörélesztőpehely

"hagymaleves"
- 1 alnatura bio akármilyen leveskocka
- 1 ek szárított hagyma
- 1 ek balzsamecet/ 2 ek bor, ha éppen van

"kínai leves"
- 1 alnatura bio akármilyen leveskocka
- 1-2 ek. szójaszósz
- kicsi szezámolaj vagy szezámmag
- 1 tk cukor és pici ecet
- tetszés szerinti szárított zöldség (hagyma, vegamix)
(- chiliszósz)

"marmite-marhahúsleves" -- ugyanez bovrillal is készülhet. Angliai érdekeltségűek előnyben!
- 1 izmos tk. marmite
- vegamix, hagyma

mindegyik leves fél liter forró vízzel kikeverve készül, és egy tojássárgájával ízlés szerint dúsítható.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jól esik böngészgetni a blogodat, nagyon tetszik! :) Leírnád, hogy hogyan dúsítod tojással a levest? Nem igazán tudom elképzelni a dolgot. :D Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm, jól esik, amit írsz!
      Tojással kétféleképpen lehet dúsítani: egyik, mikor kislábosban a tűzhelyen főzöd, és forrás közben egy felvert tojást vékony csíkban belecsurgatsz, mint a köménymagos levesnél. Így főtt, és úszkáló tojásdarabok lesznek.
      Másik, amit az erőleveseknél szoktak alkalmazni: egy tojássárgát tesznek a tányérba, amire pedig rámerik a forró levest, és gyorsan kilyukasztják és elkeverik benne a sárgát. Ettől a leves kicsit sűrűbb lesz, sárgás-opálos színű és az íze kap egy kellemes mélységet, lágyságot hozzá, kicsit mintha krémleves, vagy valami habart leves lenne. Nem kell aggódni, nem marad annyira "nyers", hogy gondot okozzon.
      remélem tudtam segíteni!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...