2011. október 19., szerda

Currys babragu

A tegnapi bentóban használt, melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom, összeturmixolva még szendvicskrémként is elképzelhető babragut írnám le, ami tele van hasznos fehérjével, finom zöldségekkel, és kellemesen fűszeres, tehát semmi hiányérzetünk nincs, ha esetleg csak ezt tennénk pucér fehér rizsünkre. Recept, ötlet innen. Kicsit változtattam az arányokon.

- 2 közepes répa
- 2 fej hagyma
- 1 pritamin/kaliforniai paprika
- 2 tk. szójaszósz
- 1 konzerv vörösbab
- 1 ek. curry
- kis garam masala, de én elfelejtettem, nem fontos
- 1 nagy tk. gyömbér-fokhagyma paszta (ami 1:1 arányban összekevert reszelt gyömbér és fokhagyma kis olajjal tartósítva)

A felszelt hagymát elkezdtem kis olajon sütni, úgy, hogy néhol épp meg-megkapja, így lesz klassz édes-karamelles. Ha a hagyma összeesett, rácsaptam a gyömbéres fokhagymát, és a nagyon vékonyra és apróra vágott répát (reszelve sztem jobb, de nem találtam a reszelőt), paprikát, s együtt dinszteltem kicsit. beleborítottam a babot, fűszereztem, és hagytam hogy jól átmelegedjen, összeálljon az egész. Nagyon finom!

2 megjegyzés:

  1. jaah, tuti sokaknak van mert olcsó és azért jól is néz ki:) meg mondjuk elérhető is ebayen meg ilyenek

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...