2011. október 1., szombat

Csóró Kollégista 1. eszközpark

Hosszas gondolkodás után kigondoltam a Csóró Kollégista-sorozat mindenféleségét, és úgy gondolom, hogy miután bemutattam az alapfelszerelést, és meséltem néhány praktikus ötletről, a kajákat címkézem, ami persze megfelel az alacsony pénz- eszköz- és alapanyagigényenek. Úgyhogy csapjunk bele:)
forrás: http://www.bahasa-malaysia-simple-fun.com/phonics_skills.html

Sok koli van úgy, hogy a konyhája egy rezsó és egy mikró, meg egy mosogató egy apró lyukban. Vagy még ennyi sem, és olyan is van, ahol mindent a szoba kénytelen megoldani. Ilyenkor, ha egy jó közösség összejön, összebeszélhetnek, hogy megszerzik azokat az eszközöket, amikkel sokkal olcsóbbá és egészségesebbé tehetik az étkezésüket. Nem is beszélve arról, akinek különleges igyényei vannak (cukorbetegség, élelmiszerallergiák, vegetarianizmus)... Mert igenis megunható az otthonról, befőttesüvegben fél országon átcipelt egyhetes kaja. Én személy szerint nem is értem, miért csinálja ezt sok egyetemista. Szóval önállóságra fel! Ugyanis az önélelmezéssel kezdődik...
Az első, és szerintem leghasznosabb, a rizsfőző. Az ázsiai országokban persze hétköznapi ez, de itt is egyre több helyen lehet kapni, újonnan is, "használtan" is, vateráról, vagy pl a sparban, aldiban is láttam már. Önkikapcsolós, szóval a legszigorúbb tűzvédelmis kolikban is megengedik a használatát. Leveseket, ragukat, tésztát és rizst is lehet benne főzni, mindenféle probléma nélkül. Totál megéri. Annyi baj van vele csupán, hogy afféle "egyfazekas" kajákhoz való. De sebaj. az is valami!

A mikrohullámú sütő a második csodacucc, forralt víztől kezdve szalonnás rántottáig egy csomó mindenre hasznos, pláne, ha van kész kajánk, amit meg lehet melegíteni:D Nem is beszélve arról, hogy tojást, rizst, tésztát mikróban is lehet főzni. vaterán 4-5ezerért, újonnan kb 8-10 ezerért kapható, de általában még a legratyibb koli is biztosítja.

Harmadik a kontaktgrill, vagy melegszendvicssütő. 2500-6000 ft körül kapható, a felső határ környékén már cserélhető betétes, goffris-melegszendvicses-grillrácsos változat is. De a sima melegszendvicssütő is alkalmas arra, amire nekünk kell- csirkemellszeletek, zöldségek, kenyér grillezésére is tökéletesen alkalmas! Tudom furi ötlet- de miért ne? teflonos, fűtött lemez, mi problémát okozna? Pláne, ha vigyázunk rá és nem karcoljuk még fémmel...

Elkélhet még esetleg egy vízforraló, ami instant dolgokhoz, virslifőzéshez és ilyesmikhez is jó lehet, de ha van mikrónk meg rizsfőzőnk például, nem olyan sok szükség van rá, amennyiben 1-2 bögre vízre van csak szükségünk. Nagyobb, 1-2 literes mennyiség esetén már jól jön.

Nos, ezek az alapdolgok, amikkel már nagyon, de tényleg nagyon sok mindent meg lehet csinálni a leglepusztultabb, legelhanyagoltabb koliban is. Lesznek is irigyeink!

Következő körben az alap kajákról, beszerzési tippekről lesz szó, majd a sokoldalú, olcsó és egészséges tojásról írok, a továbbiakban pedig még eldől, de sok ötletem van, kollégista receptekre, egyszerű és olcsó kajákra! :) remélem időm is lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...