2011. október 18., kedd

bentó 3.

Főleg idő-, de néha alapanyaghiány is akadályoz abban, hogy bentót készítsek. Sajnos. Pedig nagyon rosszul eszem. Újra. Sajnos. Úgyhogy erőszakkal ráveszem magam, hogy olyan napra, amin KELL, készítsek is kaját. Ilyen ebben a félévben csak a szerda, de T-nek hétfőn és csütörtökön kellene kaja. Ma vallotta be, hogy nem mert megkérni, hogy este csináljak neki, mert hogy fáradt vagyok meg magamnak se készítek és egyéb kifogások. A lüke:) szóval, remélhetőleg nemcsak magamnak, hanem T-nek is készülnek majd bentók. (mondjuk vele nehezebb, nem eszik meg olyanokat, amiket én hirtelenjéban magamnak még összerittyentek, mint pl a szójakockát meg iylesmit...)
Na mindegy. a holnapi bentó:
- enyhén gyrosfűszeres csirkemellkockák
- blansírozott brokkoli, helykitöltőnek
- currys-répás-babos zöldségragu (recept később)
- kerekszemű főtt rizs, currys-mogyorós furikakéval (recept később)
+ alma vagy banán, még eldöntöm reggel:)

6 megjegyzés:

 1. :3 mmmmmmm... szépséges, és finomságos is biztos :)

  VálaszTörlés
 2. Most olvasgatom vissza a bentós bejegyzéseket, és az a kérdésem lenne, hogy a két félnek külön-külön teteje van? Vagy hogy teszed egymásra őket? Bocsi ha hülyeségnek hangzik, még csak most ismerkedem vele:)

  VálaszTörlés
 3. A két félnek vagy egy-egy saját, puhább műanyagból készült fekete fedele is, és egymásra/ üresen pedig egymásba lehet pakolni őket. Egy gumipánttal lehet összefogni a két részt. A felső kék mintás fedő egy evőeszköztartót rejt.

  VálaszTörlés
 4. urara néven fut ez a szett, amim van, ha megguglizod, sok képet találhatsz, sőt boltot is ahol beszerezhető, ha jól tudom, még itthon is.

  VálaszTörlés
 5. egyébként, ha érdekel a dolog, a napokban tervezek írni egy elég kimerítő bentós- japán főzőfilozófiiás bejegyzést, stay tuned! :)

  VálaszTörlés
 6. Will be here, thanks :) Köszi:)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...