2011. augusztus 4., csütörtök

Sör/ bor/ fröccskorcsolya- Paprikakrémes csiga

Legutóbb a teszkóban járva vadásztam néhány, ki tudja miért, de 159.- -ről 30 ftra leárazott kaliforniai paprikát. Semmi bajuk nem volt, még csak fonnyadtnak se mondtam volna őket... de hát én jártam jól :P
Sültpaprika- krém készült belőlük, és, mivel 2 nap múlva hazamegyünk, biztosan nem fogyott volna el, azonban ma baráti iddogálás várható- kellemes italkorcsolyát készítettem belőle:)

SÜLTPAPRIKA-KRÉMES CSIGA
- a krém, amit innen lestem, csak 3 db paprikából volt, került bele még 2 db sült paradicsom is, és krémesítésnek a feta mellé még egy tubus natúr krémsajt (és ennek az egésznek kb a 2/3-a, mert közben ettünk is belőle, kenyérre)
- 3 bögre liszt
- 1+1 dl tej és víz
- 1 tk. só
- 1 csomag szárított élesztő
- 10 deka sajt
- 3 ek olaj

A hozzávalókból (kivéve a krémből persze) kelttésztát dagasztottam, amit hagytam megkelni. Majd kettévettem, jó vékonyra és nagyra kinyújtottam (hogy ne egy tízórai méretű, hanem inkább falatka-szerű csigácskák legyenek) és megkentem a paprikakrém felével. feltekertem, cérnával felvágtam, és megszórtam sajttal a tetejüket. 20 perc alatt, maxon lévő sütőben sültek készre. De lehet, hogy a sütő a szar (ami koliban megeshet) vagy ez a hülye idő teszi. nemtom. de a héten már két kalácsot elrontottam. pföh.
A képen lévőre persze pont elfelejtettem sajtot tenni, de olyan szép kis rózsaformájú volt, hogy muszáj volt azt fotózni:) (ebben a szar szürke időben...pedig milyen szép színe van annak a krémnek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...