2011. augusztus 2., kedd

Érzékeny gyomor, spórolós napok

Pár napnyi össze-vissza kajálás és töméntelen mennyiségű sör, bloody mary és gintonik után egyrészt alvásra, másrészt normális kajára, harmadrészt kemény spórolásra van szükség a teljes regenerálódáshoz. Ennek jegyében készült el ez a francia hagymaleves is.

FRANCIA HAGYMALEVES FELTURBÓZVA
- fél kg vöröshagyma (80 ft)
- 2 bioleveskocka (88 ft)
- 3 ek. fehérborecet
- 3ek vaj
- 2 ger. fokhagyma
- 10 deka füstölt sajt (180ft)
- kenyér
- tojássárgája, főnként 1 (60 ft)
- só, bors, szerecsendió

A hagymát felvágtam, nem apró kockákra, de nem is félkarikákra, hanem kb. 3-4szer vágtam be a fél fejet, és úgy szeltem. A fokhagymát is felaprítottam. A hagymát a vajon dinsztelni kezdtem, és hagytam, hogy kicsit meg is piruljon. Felöntöttem 1,5l vízzel, belemorzsoltam a leveskockát, ízesítettem a fűszerekkel, és forrás után kb. fél órába telt, mire megpuhult a hagyma.
Füstölt sajtos pirítóst készítettem hozzá, és a tálba, mielőtt rámertem volna a forró levest, 1-1 tojássárgáját tettem, amit a levesbe kevertünk.

Kellemesen laktató ebéd és vacsora lett belőle, vagyis 4 személyesnek mondható az adag. Nincs tőle hagymásbüfi, mégis valami nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon olcsó és nagyon lélekmelegítő kaja. Amire szükségünk is volt:)

alig 80 ft/ adag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...