2011. május 19., csütörtök

Na, azt hiszem EZÉRT indítottam a blogot.

Kár, hogy a célcsoport el se jut idáig. Horrorfilm. Nézzétek.

15 megjegyzés:

 1. Uramanyám... azért a palacsintában elvérezni... amit minden családban sütnek.. és az ember ott áll a nagymamája lábánál, és figyeli, hogy mit csinál... ez de gáz.. carbonara... két óra.. jááááááj...:(((((

  VálaszTörlés
 2. megnyugtató, hogy nem csak én akadtam ki rajta borzasztóan!

  VálaszTörlés
 3. Felnőtt egy nemzedék a 60-as évektől (az anyukáitok), akik menzán ettek, mert a mamájuk már dolgozni járt, a legtöbben szombaton délelőtt is dolgoztak, vasárnap meg elmehettek vendéglőbe családostul, mert az akkor még olcsó volt. Vagy az akkor nagyon reklámozott és olcsó konzervkészételeket ették. Vagy otthon főztek valami "ünnepi" ételt, pl. rántotthúst krumplival. Nemhogy megtanulni nem volt hol a főzést, de még arról sem mindig lehetett fogalmuk, milyen egy jól elkészített étel. De ez világjelenség, legalábbis az iparilag fejlettebb országokban - ahol volt pénz az otthoni főzés mellőzésére. Meg a volt szocialista tömbben, ahol meg idő és testi-lelki energia nem maradt a főzőcskére, a nagymamák is többnyire messze laktak a lakóteleptől.

  VálaszTörlés
 4. Félelmetes...engem legjobban a némely hölgyek életkora döbbentett meg. Valahogy úgy gondoltam ilyenkorra azért már az emberek nagy része tud főzni.

  VálaszTörlés
 5. És én még röhögök az angolokon, hogy nem ismerik fel a zöldségeket... itt se jobb a helyzet. :(( Bár én inkább abban látom a gondot, hogy nem is zavarja őket, hogy nem tudnak egy palacsintát se megsütni...

  VálaszTörlés
 6. bleh, és azért hiszi majd' 8 millió ember azt, hogy a rántott hús ünnepi étel...engem már a hideg is kiráz tőle...

  VálaszTörlés
 7. LOL
  XD
  LOL
  XD

  még midig röhögök, mert már annyira szégyenteljes :D

  VálaszTörlés
 8. hát azért ne védjük már a '60-as évekbelieket. palacsintát sem sütött soha? azóta se?
  és netán káposztával tölti meg a töltött káposztát?
  ááááá
  azaz jájájááááááájj

  VálaszTörlés
 9. Ez katasztrófa!!!
  Az én szüleim is sokat dolgoztak de megtanultam főzni.. anyukám el is várta hogy 14 éves koromtól segítsek a hétvégi ebédnél.. ááááááááá!!!!! Ez iszonyat!! :-)

  VálaszTörlés
 10. 4Gyerek, minden elismerésem a Tiéd, ma is olvastam a finom kiflidet. 50 éve az én anyukám munkába menés előtt vagy hazajövet naponta főzött, a tésztát frissen gyúrta hozzá. Nem is értem, hogy volt rá képes, engem nem engedett főzni... De legalább láttam, hogy csinálja és tudtam, milyen íze van az otthoni ételnek. Mikor én is háziasszony lettem, volt mire alapozni. Az akkori média meg az életfeltételek a "gulyás-kommunizmusban" azonban mind azt sugallták, hogy az ideál a dolgozó nő, aki nem főz, csak tálal... A ruhát meg a "Patyolat"-ba viszi kimosatni. Az egyik korai házgyári lakástípus 29 négyzetméteres volt, a szobából nyílt egy "főzőfülke", a pult mentén oldalazva lehetett elférni. A fürdőben meg a mosógépnek nem volt helye. Ez az elképzelés nem is vált be.
  Azt gondolom, mindenkinek tudnia kell bizonyos dolgokat, amik a létfenntartáshoz szükségesek, pl. előkészíteni és megfőzni egyszerű ételeket. A fiúknak is! Nagy felelőtlenség a szülőtől, ha nem készíti fel a gyerekét az élet előre nem látható fordulataira, még ha azt is gondolja, hogy mindörökké mekdó.

  VálaszTörlés
 11. @ zsuzsanna: igen, erről a paneltervről nekünk is meséltek sokat, hogy nem családi életre lett kitalálva... épphogy csak alvásra. borzasztó... így valóban nem csoda, amiket mondasz! És igazán egyetértek veled arról, hogy ez bizony szülői felelősség...az a baj hogy néha a szülőt is meg kéne minderre tanítani:D

  VálaszTörlés
 12. Ez nagyon fájt....nagyon nagyon...

  VálaszTörlés
 13. Egyetértek Zsuzsannával sajnos. Engem pl mindig kizavartak a konyhából ("útban vagy"), semmit nem tanultam otthon a főzésből. Talán pont ezért, "bosszúból" nem is nagyon eszem a videoban említett elsősorban magyaros ételeket.
  A mai rohanó és lusta világban kevesen főznek. Nem lepődtem meg a videon :o Az instant ételek idejét éljük :(

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...