2011. május 20., péntek

Mókus kiképzőtábora 1.

Ezen videó kapcsán tegnap felment bennem a pumpa, és elgondolkodtam, hogy valóban, azért indítottam a blogot, hogy a sok, tojásránottán és pizzán élő, eleve szegényes ízlésű és élelmiszerekről sajnálatosan keveset tudó magyar (kollégistá)nak segíteni tudjak. Persze alig esélyes, hogy valaha elkeverednek ide, de azért érdemes megpróbálni. Mert nem hiszem el, hogy valaki, aki odafigyel, aki edz, vagy valaki, aki valaha is anya akar lenni, hisz a reklámoknak és finom omlósz zackósz szajszágokat akar majd enni illetve enni adni.
Emellett elmondani sem tudom, hány önkínzó diétázóval találkoztam, akik az étkezésről és annak egészséges szabályairól semmit nem tudtak, és úgy gondolták hogy napi 1 kiló alma megevésével majd rendbe teszik a dolgaikat. Hát, ha lóvá szeretnének változni, lehet, de egyébként nem.
éljen az ember grafikus öccse, aki az új layoutot tervezi:D

Tehát, cikksorozat indul, Mókus kiképzőtábora, melyben az alapvető élelmiszerekről fogok írni, azok szerepéről az étkezésben, az "illik tudni" kategóriájú technikákról (értsd: habarás és társai), valamint sokkal több olyan receptet fogok hozni, ami az egyszerűség és táplálóság jegyében születik, mint olyanokat, amik személyes kísérleteim és  különlegességeim.
Kezdetnek, az alapvető élelmiszerek, és a mindenképpen szükséges felszerelés. Ezek nélkül nem lehet elindulni. Persze az élelmiszerek között sok változtatás lesz majd a tudatos étkezés apropóján, de ezt mindig leírom majd. Például, alapvetőnek számít nálam a répa is, az biztos, hogy mindig van. Emellett nem mondom, hogy most aztán mindenki vegyen rizsfőzőt, de 5000ft körül már találni, és hihetetlenül praktikus. Pláne, ha olyan koliban lakik az ember, hoyg van egy rezsó 200 emberre és csókkolom.
Minderről írtam már egyszer, és azóta is folyton elmarad, de most elég késztetést érzek erre:)
Szal VIIIIII-GYÁZZ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...