2011. február 22., kedd

Fűszereket ültettem 2.

Kérdés: nem tudja valaki, hol lehet Budapesten belül, szép, életképes, aranyos kis paradicsompalántákat venni? Szegény paradicsommagjaim reménykedve kibújnak, vidámkodnak pár hétig, majd hitrelen, nyaff, kész vége, kipurcan az összes :( Az átültetési kort sem érik meg.
Így vannak a fűszerek is- bár most küzdök nagyon, és lehet hogy megmarad az előző körben ültetett bazsalikom és oregano (a kakukkfű már megadta magát, de nem szenvedett soká) de biztos, ami biztos, én azért próbálkozom. Ezért is ültettem ma citromfüvet, borsmentát és kaprot is. Jó lenne, ha túlélnének.
Meg a lógatós paradicsomot is meg akarom valósítani. Szegéééééény kis paradicsomhajtások:(

Jelenleg itt laknak. a cserepekben. a snapszospohárban meg gyömbért próbálok hajtatni. Lehet lesz belőle valami mert már zöldülnek a gyömbérdarabok. Hát remélem azért ezt csak nem tudom elrontani.
De a viaszvirág szemlátomást jól van...az legalább. Kár, hogy nem lehet megenni.

8 megjegyzés:

 1. http://foldszint.blog.hu/2009/02/25/palanta_kis_tetelben
  Sok sikert!

  VálaszTörlés
 2. hát, igazából én megtettem minden tőlem telhetőt az ügyben...nem csaptam a homlokomra a cikknél egyszer sem...de köszi, van benne hasznos infó! Lehet hogy apróságokon múlik. vagy túl meleg van a szobában. vagy nem is tudom. majd meglátom:)

  VálaszTörlés
 3. Szia! A vásárcsarnokban (1093 Budapest, Vámház körút 1-3.) szoktam látni hátul a néniknél palántákat, meg ott van egy virágos is, akinél meg több évben láttam már termőre fordult koktélparadicsomot cserépben. Talán érdemes egy próbát tenni:)

  VálaszTörlés
 4. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ köszönöm! sokat járok oda, de a virágosokat még sosem figyeltem...majd utánanézek! köszi!

  VálaszTörlés
 5. Én koktélparadicsomot vetek majd és paprika palántát akarok venni, nem sokat,és csak az élmény kedvéért :)

  VálaszTörlés
 6. Ugyan annyira már nem aktuális, mármint a palánta-ügy, de a Fehérvári úti piacon is vannak jó helyek a virágsoron. És lehet, hogy ott is vannak már termő cuccok.
  A gyömbérhajtatást megvettem.:-)

  Egyébként meg vannak valahogy béna évek. Nálam ugyanolyan körülmények között tavaly sokkal jobban nézett ki minden, aztán kiültettem a kissé ványadt dolgokat húsvét előtt, nyilván utána jött az a tuti kis fagy, de túlélték és egészen vígan vannak.

  VálaszTörlés
 7. köszönöm a tippet, megjegyzem, bár már idénre valóban nem aktuális. éppen a napokban tervezek írni egy posztot arról, hogy milyen szépek lettek a saját magam-nevelte paradicsomok... ha azok ekkorák lettek, már lehet hogy az atomtámadást is kibírnák, de olyan nagyon büszke vagyok, hogy csak na! kis csoffadványból 4 megmaradt és gyöngyörűen nő- hát ez nekem valami elmondhatatlan sikerélmény:)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...